Spune-i europarlamentarului tău: Oprește copyright-ul ca instrument de cenzură

 

SUBIECTE DE DISCUȚIE PROPUSES

  1. Spune-ți numele, unde locuiești și câteva lucruri despre tine (ex: ești părinte, student, artist, pensionat etc.)

  2. Spune-le că îi suni în legătură cu Directiva Copyright și viitorul vot al comisiei.

  3. Spune-le că te opui articolului 11 - propunerea de a percepe taxe pentru link-urile care preiau titluri și fragmente de text - și articolului 13 - propunerea de a obliga site-urile web să implementeze filtre pe conținut.

  4. (Dacă este cazul) Dă-le un exemplu de un mod în care folosești link-uri pentru a accesa știri și informații. (Și/sau) Dă-le un exemplu în care filtrarea conținutului a avut un impact negativ asupra ta. Ți-a fost șters sau blocat conținut la publicarea pe Internet? Ți-a dat cineva jos de pe web conținut asupra căruia aveai drepturi de utilizare? Ți-au dispărut fără motiv comentariile făcute de tine?

  5. (Dacă este cazul) Spune-le că ești unul dintre cei 38.000 de europeni care au răspuns consultării publice sau care au scris dinainte europarlamentarilor despre aceste probleme prin intermediul campaniei Save the Link.

  6. Nu uita să îi mulțumești persoanei la sfârșitul conversației, iar dacă vorbești cu un asistent, încurajează-i să transmită mai departe mesajul tău europarlamentarului. Chiar dacă nu contactezi europarlamentarul personal, e important să lași un mesaj.

Folosește oricare dintre argumentele următoare în convorbirea ta:

Articolul 11:: Planul pentru taxa pe link este conceput împotriva motoarelor de căutare și a agregatorilor de conținut și va face dificilă utilizarea site-urilor care partajează link-uri pentru a găsi conținutul pe care îl cauți online.[4]

Există un consens că aceasta este o propunere greșită: cadrele universitare, întreprinderile mici, editorii mici, bibliotecarii, cercetătorii și mii și mii de oameni au spus deja NU acestor propuneri.[5] O mână de publisheri puternici sunt cei care susțin această directivă, fiind în avantajul lor, în ciuda interesului public care este afectat. .

Articolul 13: Filtrarea conținutului înseamnă că absolut orice site web care permite utilizatorilor să interacționeze cu acesta va trebui să implementeze roboți care îți scanează imaginile, textul, video-urile și alt conținut pentru a observa posibile încălcări ale drepturilor de autor înainte de a fi postat. Dacă filtrarea obligatorie a conținutului va fi introdusă, aceasta va duce la închiderea multora dintre site-urile tale preferate, în măsura în care nu-și pot permite costul programelor de scanare și blocare a conținutului înainte de încărcare.[6]

Filtrarea conținutului lasă libertatea de expresie în seama roboților și algoritmilor, care vor fi programați să detecteze conținutul care încalcă drepturile de autor - și îți vor bloca materialul înainte de a-l putea posta. Roboți ca aceștia nu au cum să înțeleagă contextul sau să facă aprecieri corecte.[7]

Expresia creației tale va fi blocată pe Internet - totul din cauza unui robot de cenzură care a decis că nu vei putea să distribui ce ai realizat.

Sunt gata să sun ↑

Resurse | Dona | Politica de confidențialitate

 

 

CC BY-NC-SA 2017 OpenMedia

Footnotes

[1] European Commission's new right for press publishers is mired in controversy. Source: Status Qup
[2] EU Moves One Step Closer to World’s Worst Internet Filtering Law. Source: European Digital Rights

[3]  Here’s Why You Should Call, Not Email, Your Legislators. Source: The New York Times

[4] A Hitchhikers’ Guide to the Link Tax. Source: OpenMedia

[5] Dozens of organizations call on European Parliament to redouble efforts for progressive copyright changes. Source: Creative Commons

[6] Links to our new background explainer on Article 13

[7] YouTube's Content ID (C)ensorship Problem Illustrated. Source: Electronic Frontier Foundation